E-tickets scannen vanaf telefoon

E ticket scannen vanaf telefoon

Je bent zover: Alles is gereed en je hebt een mooi aantal tickets verkocht! Nu is het tijd om de uitgeprinte tickets of e-tickets te scannen. Je gaat, na al die voorbereidingen, nu eindelijk van start! Ontdek op deze ‘E-tickets scannen vanaf telefoon’ pagina hoe je super gemakkelijk kaarten kunt scannen vanaf eigen telefoon.

Scannen

Je evenement begint

…En dan komen de tickets; uitgeprint op een A4-tje of op mobiel gedownload als e-ticket. En die moeten dan allemaal gecheckt worden.
De QR-code op het ticket kun je scannen en daardoor wordt direct aan ons systeem doorgegeven dat een bezoeker binnen is. Op die manier voorkom je dus dat meerdere mensen je evenement bezoeker met hetzelfde ticket.

Het scannen van e-tickets vanaf telefoons maakt het proces van toegangscontrole eenvoudiger en sneller. Met behulp van speciale apps of apparaten kunnen organisatoren de QR-codes of streepjescodes op de e-tickets scannen. Dit bespaart kostbare tijd bij de ingang van het evenement, aangezien het controleren van tickets veel sneller kan worden afgehandeld.


Voordelen e-tickets scannen vanaf telefoon

Het scannen van de QR-code kan heel gemakkelijk via je mobiele telefoon! Wij hebben een App laten ontwikkelen die je gemakkelijk en gratis kunt downloaden uit de App Store of de Google Playstore. De App vanuit je telefoon communiceert met de backoffice van je evenement en registreert meteen dat er een e-ticket ‘binnen’ is. Zo kan elk ticket maar 1x gebruikt worden en voorkom je fraude.

Je hebt dus geen speciaal ticket scanner device nodig (die wij moeten opsturen en die je na gebruik weer moet terugsturen). De kaartjes zijn gemakkelijk te scannen vanaf je IPhone of Android Smartphone, wat het e-tickets scannen vanaf  telefoon zeer laagdrempelig maakt.

Een ander belangrijk voordeel is de milieuvriendelijkheid en kostenbesparing. Het gebruik van e-tickets en het scannen ervan vanaf telefoons vermijdt het gebruik van papieren tickets en draagt bij aan een duurzamere aanpak. Het vermindert ook de kosten die gepaard gaan met het afdrukken en verspreiden van fysieke tickets. Bovendien elimineert het risico op verloren of vergeten tickets, omdat bezoekers hun telefoon meestal bij zich hebben.

 

ticketsysteem evenementen

Event ticket barcode scanners | Super makkelijk e tickets scannen vanaf telefoon

In je eigen gepersonaliseerde dashboard heb je inzicht in het aantal verkochte tickets en gescande tickets. Zo is de scan app gekoppeld aan het online ticket verkoop systeem voor je evenement. Naast het feit dat je hiermee fraude kan voorkomen heb je goed overzicht in het verloop van je evenement. 

Wachtrij

Hoe het werkt | E-tickets scannen vanaf telefoon

Hieronder vind je de link naar de stores waar je de app kunt downloaden voor het e-tickets scannen vanaf je telefoon. Vervolgens kun je inloggen met je eigen evenement-gegevens. Daarbij hoort een organisatiecode, een inlognaam en een wachtwoord.

De organisatiecode is een 4-cijferige code die alleen bij jou organisatie hoort. Zo weet je zeker dat alleen scanapparaten actief zijn die aangesloten zijn bij jou. Want alleen jouw organisatie kent deze unieke code

Een Inlognaam met bijbehorend wachtwoord maak je als administrator binnen het Ticketbuy systeem aan naar wens. Wil je bijvoorbeeld alleen munten laten scannen, dan maak je een inlognaam aan die alleen de rechten heeft om muntentickets te scannen. De rechten die bij een inlognaam horen kun je dus in ons systeem zelf instellen. Zo voorkom je dat er per ongeluk zondagtickets op de zaterdag worden gescand (bijvoorbeeld) of dat er per ongeluk muntentickets worden gescand bij de entree, want éénmaal gescand verliest een ticket zijn geldigheid!


Meer informatie over E-tickets scannen vanaf telefoon

Meer informatie kun jij bij onze support terugvinden.

E-tickets scannen vanaf je telefoon kan dus erg gemakkelijk, maar hoe krijg ik die app dan op mijn smartphone?
Simpel, download gewoon even de Ticketbuy app

E-tickets scannen vanaf telefoon – Android

Door de Ticketbuy app te downloaden in de Google Play Store kun je gemakkelijk e-tickets scannen vanaf je telefoon via de app. Alle Android telefoons kunnen omgetoverd worden tot mobiele e-ticket scanner. Ervaar het gemak van Ticketbuy!

Google Play TB

E-tickets scannen vanaf telefoon – Iphone

Door de Ticketbuy app te downloaden in de App Store kun je gemakkelijk e-tickets scannen vanaf je telefoon via de app. Alle iPhone telefoons kunnen omgetoverd worden tot mobiele e-ticket scanner. Ervaar het gemak van Ticketbuy!

Apple Store TB

Administrator: Zorg wel dat je in je event een inlog maakt voor de scanners. Zo hou je zicht en controle.
Hoe je dat lees je hier.

Heb je na het lezen van de support nog problemen met het instellen, dan gewoon even contact opnemen natuurlijk! We helpen je graag: info@ticketbuy.nl

Ticketbuy| E tickets scannen vanaf telefoon

Waar kunnen wij je bij helpen?