Extra opties

Geïntegreerde functies waar onze klanten van profiteren

Naast de tickets en de geïntegreerde ticketshop, de scan-app en het TicketBuy Dashboard, hebben we meer functies waar je gebruik van kunt maken. Deze functies zijn toegankelijk na registratie en kun je direct inzetten voor jouw event!

coupon

Coupons

Soms kan het zijn dat je tickets of bestellingen met korting wil aanbieden. Dat kan bijvoorbeeld zijn voor speciale gasten of voor sponsoren. Of je hebt bijvoorbeeld een winactie via je social media gedaan. Een coupon geeft dan dé ideale oplossing. Deze kun je aanmaken qua coupon-type en elke type kan voorzien worden van codes.

Een type kan dan bijvoorbeeld ingezet worden voor één specifiek product of als korting voor alle producten/tickets die je aanbiedt.
De aangemaakte codes kun je naar je klanten sturen of op een fysieke coupon printen, in de shop kunnen klanten de code ingeven en de korting opstrijken.

Daarnaast is het mogelijk voor klanten om op te vragen wat de (rest)waarde is van een coupon via onze site. Meer informatie is te vinden op onze support-pagina.

Totaal Capaciteit

Soms heb je tickets die op meerdere manieren zorgen voor toegang. Denk bijvoorbeeld aan een dagticket en een weekend-ticket. Om te zorgen dat je de maximale bezoekers capaciteit niet overschrijdt, kun je de producten aan elkaar koppelen in de Capaciteit-optie.

Bijvoorbeeld: Je heb voor een bepaalde dag de optie om 1000 bezoekers te ontvangen én je hebt weekendtickets en dagtickets, dan kun je in je evenement klikken op ‘capaciteit’.
Als de gezamenlijke verkoop van deze 2 producten opgeteld 1000 bereikt, dan krijgen beide producten de status ‘uitverkocht’. Hiermee voorkom je dat je te veel tickets verkoopt en je mensen moet weren én je voorkomt dat je alles zelf in de gaten moet houden om dit te voorkomen. Super easy dus!

Wachtrij

Demomodus ticketshop

We kunnen ons voorstellen dat je graag even kijkt hoe de shop eruit ziet en hoe alles nou werkt voordat je dit aan je klanten gaat tonen. Dat kun je doen door bij de instellingen van je verkoopkanaal (je online shop) de demomodus te activeren.

Doe je dat, dan zie je bij de uiteindelijke shop duidelijk staan dat deze in Demo-modus staat. Vervolgens kun je alle stappen doorlopen die je bezoeker ook doorloopt. Je kiest de producten, je vult je persoonsgegevens in en je klikt op betalen. Alleen bij die laatste stap kun je aangeven dat je daadwerkelijk ‘betaald’ hebt door deze te selecteren (je hoeft dus niet te betalen ) en je ontvangt de tickets zoals je bezoeker die ook ontvangt!

Let wel op: de tickets zijn uiteraard ongeldig en geven géén toegang, maar zien er wel precies zo uit als je uiteindelijke tickets. Dus vergis je niet en geef deze tickets niet aan bezoekers!

Donatie

Veel verenigingen en/of organisaties moeten het qua financiën hebben van subsidies, sponsoring en/of donaties. Via onze shop kun je deze donaties onder de aandacht brengen bij je bezoekers.
Naast het aanmaken van tickets kun je namelijk ook een nieuwe donatie aanmaken als ‘nieuw product’.

Bij de instellingen van een donatie kun je kiezen voor vaste bedragen die je vooraf ingeeft (tot maximaal 10 bedragen) waaruit een bezoeker kan kiezen. Het is ook mogelijk om in te stellen dat een consument zelf het bedrag mag bepalen. Dat is minimaal €1,- maar is voor de rest vrij in te vullen.

Let op: omdat voor een donatie ook een transactie nodig is, zitten hieraan voor de organisatie dezelfde kosten als voor de verkoop van één ticket!

Donatie

Online tickets verkopen voor je evenement

Ben je benieuwd hoe zo’n ticketsysteem voor evenementen via Ticketbuy er precies uit ziet? Bekijk dan even onze voorbeeldshop via de onderstaande button! Als je online tickets wilt verkopen voor je evenement kun je zo precies zien hoe dit eruit zou zien. Zo maken we voor iedere klant een uniek dashboard waarin je gemakkelijk de administratie kunt bijhouden voor je evenement en het verkopen van tickets eenvoudig kan worden geregeld . Dit gemak maakt Ticketbuy een zeer geliefd ticketsysteem voor evenementen.

ticketsysteem evenementen

Functies in woord en beeld

Wij hebben de meeste mogelijkheden van ons systeem weergegeven in een instructie video. Ben je nieuwsgierig hoe het werkt of ben je op zoek naar toelichting, kijk dan eens bij onze instructie video’s 

 

Meer weten over Ticketbuy

Bekijk ons Ticketsysteem voor evenementen

Mobiel pinautomaat huren?

E tickets gemakkelijk scannen vanaf je telefoon?


Waar kunnen wij je bij helpen?