Fanfare tickets | Ticketsysteem

Brass band

Fanfare tickets | Ticketsysteem

Of je nu een traditionele fanfare bent die op dorpspleinen optreedt of een verfijnde harmonie die klassieke stukken uitvoert in concertzalen, het beheren van de ticketverkoop voor je muzikale evenementen kan een uitdaging zijn. Wij bieden een oplossing die specifiek is ontworpen om fanfares, harmonieën en muziekverenigingen te helpen bij het vereenvoudigen van dit proces.

Ook voor showkorpsen, blazersensembles, Bigbands of andere muziekverenigingen is het systeem van TicketBuy gemakkelijk te gebruiken en zorgt voor rust! En da’s lekker want een evenement opzetten is al lastig genoeg.

fanfare tickets

Online en mobiele verkoop Fanfare Tickets:

“Maar, moeten dan ook niet offline verkoop doen? Onze doelgroep verwacht dat van ons”.
Dat is een zin die wij vaak vooraf gehoord hebben, maar doe je dat dan loop je tegen een paar praktische uitdagingen aan:

  • Als je fysieke tickets verkoopt moet je die ontwerpen en laten drukken. Online layout verzorgen wij voor je!
  • Als je 50 tickets offline verkoopt zul je er online 50 minder beschikbaar moeten stellen, omdat je met een maximale capaciteit zit. Verkoop je offline nou toevallig niets, dan heb je 50 lege stoelen
  • Met enige regelmaat moet je informeren hoe het loopt en misschien afromen of tickets bij gaan bezorgen. En dat moet ook op de dag van het evenement zelf terwijl je dan al méér dan genoeg te doen hebt

Ons advies: alleen online en houdt het geheel gemakkelijk. Onze ervaring is dat de doelgroep hier goed mee omgaat en altijd mensen in de buurt heeft die géén probleem hebben met het online aanschaffen van een ticket.

fanfare tickets

Fanfare tickets | Geen website, geen probleem

Heb je als muziekvereniging geen website, of geen die je zelf gemakkelijk kunt aanpassen, dan geen probleem. Als je een evenement aanmaakt bij TicketBuy kun je ook een shop aanmaken. Die staat op ons netwerk en geeft een online link. Als je die link deelt met je doelgroep ben je klaar en hoef je verder niets aan te passen op je website (behalve misschien de link naar onze shop daar te plaatsen).

De shop is dan ook alléén ingericht op jouw evenement, dus bezoekers kunnen daar alleen jouw gekozen tickets aanschaffen.

Werk je met sponsoren?

Het is mogelijk om coupons aan te maken via ons systeem. Die kunnen verschillende vormen hebben:

  • een kortingspercentage
  • een kortingsbedrag
  • volledige korting op een product of bestelling

Sponsoren kunnen die couponcode ontvangen en die naar eigen keuze inzetten. Je hoeft dus géén tickets te verzenden of een excellijst toe te voegen, sponsoren komen gewoon met een ticket binnen.

 

fanfare tickets

Vooraf alvast munten verkopen

Online ticketverkoop zorgt dat je vooraf al een bedrag hebt, wat heel fijn is om de opbouwkosten te dragen. Maar je kunt ook vooraf drankmunten verkopen via het ticketsysteem. Een product in de webshop heeft de waarde van een x-aantal munten, bezoekers rekenen die af en ontvangen een ticket. Dat ticket wordt gescand op geldigheid (via onze gratis scanapp) en je bezoekers ontvangen het aangekochte aantal munten.

Voor jou ook goed, want die drankjes heb je vooraf al verkocht en dat geld helpt weer mee in de kosten van organiseren.

Geld ontvangen

Omdat wij wekelijks de betaling doen van de verkochte tickets of producten van de week daarvoor, heb je snel je geld! En aan het einde van de maand ontvang je een overzicht van het aantal verkochte producten, zodat je inzicht hebt voor je boekhouding.

En via ons dashboard heb je continu inzage in de verkochte tickets, dus via je mobiel kun je kijken hoe de voorverkoop loopt en hoeveel bezoekers je mag verwachten.

 

ticketsysteem evenementen

 

Meer informatie over de mogelijkheden van fanfare tickets?

Meer informatie kun jij bij onze support terugvinden.

Heb je na het lezen van de support nog problemen met het instellen, dan gewoon even contact opnemen natuurlijk! We helpen je graag: info@ticketbuy.nl

Ticketbuy| Uw fanfare tickets specialist

WhatsApp openen
1
Waar kunnen wij je bij helpen?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?